Sziasztok!

Csaba. Huszonegy . Gréta vőlegénye. Blogger. LeendőHittantanár.

“Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János)

 

 

 
Schedule

07.06-08. Brit Nagydíj 
/1.: Vettel, 2.: Hamilton/

07.20-22. Német Nagydíj
/W: Hamilton/

07.27-29. Magyar Nagydíj
/W: Hamilton/

08.26-28. Belga nagydíj 

09.02-04. Olasz nagydíj 

09.16-18. Szingapúri nagydíj 

 
Legújabbak
Friss bejegyzések
2018.07.30. 12:32
2018.07.04. 19:37
2018.06.15. 20:53
2018.06.08. 14:00
2018.05.31. 13:55
Friss hozzászólások
 
Chat
 
Site info

Admin: Csaba
Nyitás: 2017.10.03.
Olda témája: Személyes, Forma1
Ajánlott felbontás: 1366x768
Böngésző: Chrome, Firefox
Design: Greta Chevelle
Köszönet: Linda

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Language
 
Blog
Archívum - 2018. március

PEA-TAG

2018.03.15. 19:37, Csaba

Sziasztok! Már eltelt majdnem egy hónap, hogy nem voltam fent, de most úgy érzem, hogy itt az ideje egy újabb bejegyzést írni. Sok minden történt velem, mindezek mellett pedig önmagamban kerestem bizonyos dolgokra válaszokat.
Ma egy olyan témával kapcsolatban írok nektek, ami rég foglalkoztat engem: a szerelem és annak megélése a mai Z generációban. Pontosabban, arról szeretnék nektek írni, hogy a mai nap a Pásztoráció-Diakónia órán arról beszéltünk, hogy napjainkban hogyan élik vagy nem éli meg érzelmeit a mai fiatal generáció. Előző szeminárium órán megnéztük az Enyedi Ildikó által rendezett filmet, név szerint a 2017-es Oscar díjra jelölt filmet, a Testről és Lélekről.

A film arról szól, hogy hogyan próbálja a két szereplő megtalálni egymásban az álmukban szarvasként már megélt szerelmet. Ebből kiindulva elkezdtük elemezni e film szereplőit, úgy a nőt, amely az autisztikus viselkedésű minőségellenőrként van jelen e filmben, és aki még tanulja az érzelmek elfogadását és az emberi érintést, aki bár motivált az emberi kapcsolatokra, de a kollégái számára különös stílusa miatt elszigetelődik, és a férfit, aki a vágóhíd visszafogott természetű, lebénult bal kezű gazdasági igazgatója. Mint később kiderül, e két szereplőnek minden éjjel ugyanaz a közös álma van, mégpedig egy szép, hóval borított erdőben ismerkedő szarvaspárról.
Na szóval, e filmből kiindulva elkezdtünk beszélni arról, hogy hogyan is éli meg napjainkban a Z generácó a szerelmet. Arra jutottunk, hogy a mai generáció nagyon antiszociális, és sok helyzetben nem tudja hogyan élje meg a szerelmi életét. Pontosabban, a mai fiúk már nem tudják mi az hogy udvarlás, a lányok pedig nem tudják úgy kimutatni az érzelmeiket, és a legnagyobb gond átalában véve az, hogy egyik fél sem azt kapja, amit szeretne, ugyanakkor pedig sokszor nem azt is akarja, amit ígér a másiknak.
Ami egy jó kapcsolathoz kell, az nem más, mint a dopamin és az oxitocin hormon termelés. Hogy hogyan lehet ezt előtermelni, az nem más, mint a közös kalanddal, itt gondolok egy kaland-túrára vagy egy extrém sport kipróbálására, és a másik az pedig úgy, hogy olyat tegyél, amivel kialakulhat a kölcsönös bizalom. Persze e mellet van a PEA, vagyis a rózsaszín felhőnek nevezett hormon, ami persze csak kisérője, de nem segítője a jó kapcsolat kialakulásához.
Hogy mit tudok jó tanácsként és következtetésként levonni ebből, az az, hogy már a kapcsolat elején szögezzétek le, ki mit akar, és csináljatok olyan dolgokat, amivel elősegithetitek e két hormon termelődését.

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!