Sziasztok!

Csaba. Huszonegy . Gréta vőlegénye. Blogger. LeendőHittantanár.

“Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János)

 

 

 
Schedule

 

10.19-21. USA nagydíj

10.26-28. Mexikói nagydíj

11.9-11. Brazil nagydíj

11.23-25. Abu Dhabi nagydíj

 
Legújabbak
Friss bejegyzések
2018.09.25. 12:22
2018.07.30. 12:32
2018.07.04. 19:37
2018.06.15. 20:53
2018.06.08. 14:00
Friss hozzászólások
 
Chat
 
Site info

Admin: Csaba
Nyitás: 2017.10.03.
Olda témája: Személyes, Forma1
Ajánlott felbontás: 1366x768
Böngésző: Chrome, Firefox
Design: Greta Chevelle
Köszönet: Linda

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Language
 
Blog
Archívum - 2018. március

PEA-TAG

2018.03.15. 19:37, Csaba

Sziasztok! Már eltelt majdnem egy hónap, hogy nem voltam fent, de most úgy érzem, hogy itt az ideje egy újabb bejegyzést írni. Sok minden történt velem, mindezek mellett pedig önmagamban kerestem bizonyos dolgokra válaszokat.
Ma egy olyan témával kapcsolatban írok nektek, ami rég foglalkoztat engem: a szerelem és annak megélése a mai Z generációban. Pontosabban, arról szeretnék nektek írni, hogy a mai nap a Pásztoráció-Diakónia órán arról beszéltünk, hogy napjainkban hogyan élik vagy nem éli meg érzelmeit a mai fiatal generáció. Előző szeminárium órán megnéztük az Enyedi Ildikó által rendezett filmet, név szerint a 2017-es Oscar díjra jelölt filmet, a Testről és Lélekről.

A film arról szól, hogy hogyan próbálja a két szereplő megtalálni egymásban az álmukban szarvasként már megélt szerelmet. Ebből kiindulva elkezdtük elemezni e film szereplőit, úgy a nőt, amely az autisztikus viselkedésű minőségellenőrként van jelen e filmben, és aki még tanulja az érzelmek elfogadását és az emberi érintést, aki bár motivált az emberi kapcsolatokra, de a kollégái számára különös stílusa miatt elszigetelődik, és a férfit, aki a vágóhíd visszafogott természetű, lebénult bal kezű gazdasági igazgatója. Mint később kiderül, e két szereplőnek minden éjjel ugyanaz a közös álma van, mégpedig egy szép, hóval borított erdőben ismerkedő szarvaspárról.
Na szóval, e filmből kiindulva elkezdtünk beszélni arról, hogy hogyan is éli meg napjainkban a Z generácó a szerelmet. Arra jutottunk, hogy a mai generáció nagyon antiszociális, és sok helyzetben nem tudja hogyan élje meg a szerelmi életét. Pontosabban, a mai fiúk már nem tudják mi az hogy udvarlás, a lányok pedig nem tudják úgy kimutatni az érzelmeiket, és a legnagyobb gond átalában véve az, hogy egyik fél sem azt kapja, amit szeretne, ugyanakkor pedig sokszor nem azt is akarja, amit ígér a másiknak.
Ami egy jó kapcsolathoz kell, az nem más, mint a dopamin és az oxitocin hormon termelés. Hogy hogyan lehet ezt előtermelni, az nem más, mint a közös kalanddal, itt gondolok egy kaland-túrára vagy egy extrém sport kipróbálására, és a másik az pedig úgy, hogy olyat tegyél, amivel kialakulhat a kölcsönös bizalom. Persze e mellet van a PEA, vagyis a rózsaszín felhőnek nevezett hormon, ami persze csak kisérője, de nem segítője a jó kapcsolat kialakulásához.
Hogy mit tudok jó tanácsként és következtetésként levonni ebből, az az, hogy már a kapcsolat elején szögezzétek le, ki mit akar, és csináljatok olyan dolgokat, amivel elősegithetitek e két hormon termelődését.

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK