Sziasztok!

Csaba. Huszonegy . Gréta vőlegénye. Blogger. LeendőHittantanár.

“Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János)

 

 

 
Schedule

 

10.19-21. USA nagydíj

10.26-28. Mexikói nagydíj

11.9-11. Brazil nagydíj

11.23-25. Abu Dhabi nagydíj

 
Legújabbak
Friss bejegyzések
2018.09.25. 12:22
2018.07.30. 12:32
2018.07.04. 19:37
2018.06.15. 20:53
2018.06.08. 14:00
Friss hozzászólások
 
Chat
 
Site info

Admin: Csaba
Nyitás: 2017.10.03.
Olda témája: Személyes, Forma1
Ajánlott felbontás: 1366x768
Böngésző: Chrome, Firefox
Design: Greta Chevelle
Köszönet: Linda

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Language
 
Blog

Gondolatok

2018.02.10. 10:59, Csaba

Megcsapott az ihlet, és most szeretnék megosztani veletek pár gondolatot. Először azt hogy egy pár, aki szakit és az egyik összejön egy másikkal, az miért tudja olyan nehezen feldolgozni azt hogy vége. Itt arra gondolok hogy egy lány exe miért nem tudja feldolgozni azt hogy már a lány nem szereti és hogy e kapcsolat most köztük megszakadt. Az is furcsa számomra hogy egy hosszú pár kapcsolat után a pasi miért akarja egyből hogy barátok legyenek,hiszen azt nem tudja felfogni, hogy e kapcsolat most lezárult és hogy mivel hosszú ideig együtt voltak, a lány elöbb felkell dolgozza mindazt ami köztük volt, majd utána esetleg majd lehetnek barátok. Azt sem tudom megérteni hogy egy pasi ha egy lánynak add gyűrűt, azt ha szakítanak iért kéri vissza és miért alázza meg a csajt azzal hogy visszakéri hiszen ezzel szerintem azt jelképezi a csajnak, hogy nem is szerette és nem is tekintett úgy rá mint egy nőre.

Másodszor az is elgondolkodtató hogy egy párkapcsolatban ha mindkét fél önmagát adja és egymásba megbízik, akkor miért van az hogy egy idő után befolyásolják más emberek mint például szülők vagy barátok és miért van az, hogy ha az egyik fél dühös vagy ideges akkor azon üti ki dühét aki akkor is szereti ha dühös és akkor is ott van mellette ha bajban van vagy ha szeretné valakivel megosztani örömét.

Egy másik gondolat az hogy ugye vagyunk mi a magyarok vagy akár románok és vannak a roma nemzetiségűek. Miért van az, hogy sokan rasszizmussal, de gúnyolják és csúfolják a cigányokat. Az én felfogásom erről mint leendő hittantanár az, hogy ugy a cigánygyerek mint a magyargyerek is egy gyerek, aki azért jár iskolába hogy tanuljon és hogy egy jobb jövője legyen mint a szüleinek.

Egy másik gondolat az hogy el kéne gondolkozni azon hogy miért is van ez a nagy diszkrepáncia a magyarok és cigányok között és hogy miért van az hogy a cigányok egymást segítik ha baj van de mi magyarok nem fogunk össze és segítünk egymásnak.

Végezetül pedig csak annyi hogy gondolkozzunk el azon hogy miért van az hogy egy hosszú kapcsolat után nem tudjuk elfeljteni az exünket és hogy miért van az hogy ha az egyik lezárta a másik nem tudja és folyamatosan zaklatja.

 

2 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2018.02.16. 13:24
Belleth

Látom, nem küldte el az egész üzenetet az előbb, úgyhogy itt a második fele:

És visszatérve arra, amit mondtam, hogy ahol a szeretet végetér, ott nyer teret a rasszizmus is (többek között). A magyaroknak elég sok nemzeti traumája van, amire nagyon jól lehet hatalmat is alapozni. Emlékezünk minden évben a Trianonra (ezzel nem ellene kívánok szólni), siratjuk a múltat és nincs jövőbe tekintés. De ez nem csak a magyarokkal van így. Az ember, amikor elkezd birtokolni (egyébként a párkapcsolatban is így van), úgy gondolja, hogy a saját területét meg kell védeni a betolakodók ellen. Ezek a betolakodók lehetnek kínaiak, menekültek, illetve betolakodók a cigányok is. A rasszista embereket a betolakodók elleni harc tartja össze, vagyis a félelem és az ebből áradó gyűlölet. A gyűlölet pedig csak harc idejére ad okot az összefogásra, a szeretet az, ami békeidőben is összetart egy közösséget. Innentől már egyszerű a képlet. Félek, hogy elveszítem a földemet -> Meg kell védenem a betolakodóktól -> A cigány más nemzetiségű, lop, csal, hazudik -> A cigányoknak el kell tűnniük innen, mert ez a föld a magyaroké. És itt a válasz arra is, hogy miért nem tudnak a magyarok máshol összefogni, ugyanis az embereket senki nem tanítja meg a szeretetre, sőt egyre inkább elültetik bennük a gyűlölet magvait (jelenlegi kormány kommunikációja, horrorfilmek, filmekben a rosszfiú-jófiú folyamatos harca, stb...). A cigányok pedig egymásra vannak utalva és jobban értékelik a másiktól kapott jó szót, így nagyobb teret kap közöttük az összefogás.

Ha nem sikerült érthetően írnom, bocsánatot kérek. Kicsit össze-vissza kavarognak a gondolataim, próbáltam összeszedni őket, amennyire csak lehetett. Remélem tudtam valamit segíteni a megértés útján.

A hittantanárnak meg kell tanulnia egyben "pszichológunak" is lenni, mert ha nem érted az emberek viselkedését, ha nem merülsz el jobban a lélek mélységeiben, soha nem fogod tudni igazán jól véghezvinni tanári feladataidat. A tanító egyben pásztor is, óriási felelősség van a vállán és felelős leszel azokért az emberekért, akik hozzád kerülnek. A próféták is mind egyben pszichológusok is voltak, mert másképp nem tudtak volna segíteni a hozzájuk forduló embereken. Ha szeretet, megértés és együttérzés nélkül állsz egy segítségre szoruló elé, néhány üres szóval nem teszel semmit azért az emberért.

A szeretet pedig mindig segít. Soha ne kérj olyat, hogy valaki ne szeressen.

Belleth

Idézet
2018.02.16. 13:22
Belleth

Kedves Csaba!

Mint leendő hittantanárnak, leírnék neked néhány gondolatot. Megfogadhatod, elvetheted, csak a jó szándék vezérel engem.

A szeretet és szerelem megértéséhez hosszú út vezet. Olyan kifejezést használsz, mint szakítás. Hiszen mi az a szakítás? Meg lehet-e szakítani egy emberi kapcsolatot? A szeretet megszűnhet-e parancsszóra, egyáltalán meg kell szűnnie?

Az általam ismert vallások szinte minnd a szeretetet hirdetik. "Szeresd felebarátodat". A szeretet az a kapocs, ami az embereket összeköti egymással, ami törődik, együttérez, felemel. Ha a szeretet nincs, akkor előkerül a félelem, a gyűlölet. Ahol a szeretet végetér, ott kezdődik az elutasítás, a rasszizmus. Akkor milyen jogon kéred, hogy valaki ne szeressen? 

Azt mondod, hogy megszűnik a szeretet. Erre van egy nagyon szép bibliai idézet: 
"A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély.
Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát,
nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel.
Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli.
Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.
A szeretet nem szűnik meg soha."

Ennek megértése választ ad minden kérdésedre. A szeretet megszűnése nem törvényszerű, így a szakítás sem. Attól, hogy egy kapcsolat nem bírja el azt az intenzitást, amivel egy párkapcsolat jár, nem jelenti azt, hogy meg kell szűnnie a szeretetnek közöttük, az a kapcsolat egyszerűen átalakul egy kevésbé intenzívebb állapottá. 

Amikor azt mondod, hogy zaklatás, együtt kell tudnod érezni az illetővel.Kérdezd meg, miért teszi. Ha a másik fél egyik napról a másikra eldobja magától, annak az embernek, akiben benne él a szeretet, egy óriási traumát okoz, amit fel kell dolgoznia. Jönnek a megválaszolatlan kérdések, hogy miért, hogyan? Egyszerűen nem érti és tudni akarja, miért történt ez az egész. Ahogy fentebb már írtam, a szeretet megszűnése nem törvényszerű, így nem értheti, hogy ez miért történt és óriási teher úgy élni, hogy kérdések kavarognak az emberben és nem tudja a válaszokat, nagyon nehéz így feldolgozni a traumát. Hogyha folyamatos kommunikáció maradna és tudatosan átalakítanák a kapcsolatukat kevésbé intenzívebb formára, sokkal egyszerűbb és kevesebb traumával járó lenne ez a folyamat, amit te szakításnak nevezel és nem merülne fel a "zaklatás" sem, mert nem lenne rá szükség, hogy az illető folyamatosan a másik akarata ellenére akarjon választ találni a kérdéseire.

Az elfeledés pedig az egyik legnagyobb hazugság, amit az ember ebben az esetben kérhet/mondhat. El lehet nyomni az érzéseket, lehet szőnyeg alá söpörni, attól az még ott marad. Egy embert nem lehet nyom nélkül kitörölni az életünkből. Ha te ezt a hozzászólást elolvasod, onnantól már én is az életed, a lényed részévé válok, pedig soha nem is találkoztunk. Ha elolvasod ezeket a gondolatokat, azzal már hatok rád, és ezt te nem fogod tudni csakúgy "elfejejteni". Ezek után, ha két ember egy hónapon, egy éven, évtizeden keresztül intenzíven hatnak egymásra, nem lehet csak úgy elfelejteni. Ez idő alatt szokások, gondolatok, tapasztalatok ivódnak az emberbe a másikból. Nem számítógépek vagyunk, ahol letörölsz egy könyvtárat és minden fajta dokumentum törlődik benne. A mi rendszerünk olyan, amiből nem lehet törölni. Eltakarni lehet, de az ott van attól még.

A düh egy nagyon mély érzés. És sokszor előfordul, hogy pont azon csattan, akivel a legintenzívebb a kapcsolata. Egyrészt mert az ember hajlamos a mély érzéseit takarni a nyilvánosság előtt, fél kimutatni és amikor belép abba az intim környezetbe, ahol biztonságban érzi magát, ki fog jönni annál az embernél, akiben a legjobban bízik. Másrészt pedig akiben a legjobban bízunk, az tud legjobban megsérteni és lehet, hogy mond olyat, amitől szintén kirobban az az elfojtott érzés, amit addig nem mert kimutatni

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK